Meso koje "cvrči" na roštilju možda jeste sinonim za leto, ali konzumenti bi trebalo ponovno da razmisle o svom jelovniku ako nameravaju da zaštite planetu, smatra američka neprofitna organizacija World Resources Institute.
Meso napravljeno u laboratoriji, prvi put ponuđeno pre šest godina u obliku hamburgera vrednog 250.000 evra, moglo bi za dve godine da stigne na police prodavnica po ceni od devet evra, najavile su agenciji Rojters evropske kompanije koje razvijaju tu tehnologiju.
Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagresa u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa "Restaurant" na prigodnoj svečanosti održanoj u Singapuru.
Beli luk je prva kulinarska zvezda. Ova ruža neugodnog mirisa glavni je sastojak gotovo svih kuhinja širom sveta. On daje snažan ukus omiljenim jelima i ima čitav niz zdravstvenih prednosti.
Verovatno ste primetili, ali niste razmišljali o tome da se pomorandže u supermarketu uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od toga limun je u beloj ili zelenoj mrežici.
Tokom protekle decenije mnogo toga je preduzeto da bi se što više ljudi obeshrabrilo da puši, a jedna od mera je bila i uvođenje zastrašujućih slika na paklama cigareta kao vida upozorenja i načina da se pušači odvrate od te navike.
Jugoistočna kineska provincija Đijangsi poznata je po porcelanu, ali i po pirinčanoj rakiji koja se pravi na tradicionalni način star 1.000 godina, još iz vremena dinastije Juan.
Maslinovo ulje sa Šolte proglašeno je najboljim uljem u svetu u klasi ekološkog monosortnog ulja srednjeg intenziteta, saopštilo je udruženje maslinara "Zlatna Šoltanka".
Verovatno ste više puta posle dugog radnog dana svratili do najbliže prodavnice po namirnice, i tamo zatekli nesagledive redove i gužvu - jer su, izgleda, svi razmišljali kao vi.
En Ridon je specijalista za poslastice, a na svom Jutjub kanalu deli recepte i savete u pripremi najlepših slatkiša. Često se prihvati izazova da stvori nešto neobično i jedinstveno, ali ipak dostupno običnom čoveku u kuhinji.
Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je da bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.